DOĞAL TAŞLAR NASIL KULLANILMALI

doğal taş, doğal taş bakımı, doğal taş temizliği, arındırma

DOĞAL TAŞLARIMIZ NASIL KULLANILMALI?

 

Doğal taşlar adeta bize sunulan bir mucize.Peki bedenimize ve ruhumuza olumlu enerjiler yayan bu mucizelerimizi nasıl koruyabiliriz ?

Şimdi biraz bu konuya değinelim...

Öncelikle doğal taşlarımıza bizden başkası dokunmamalıdır. Dokunduğu an o kişinin negatif enerjisini çekebilir ve sizi negatif etkileyebilir. Dokunulmaması için çevrenizdekileri nazikçe uyarabiliriz. Yeni aldığımız doğal taşa da bizden önce dokunulduğu için alır almaz ilk yapmamız gereken enerji temizliğidir. Ayrıca temizleme yapmadığımızda zamanla olumlu etkileri azalabilir.

Doğal taşların enerji temizliği nasıl yapılır?

Doğal taşların temizliğinde 4 elementten faydalanılır. Su, toprak, ateş ve hava. En fazla kullanılan yöntem sudur. Taşın sertlik derecesi uygunsa, erimeyecekse bu yöntem uygulanır. Yöntemler şunlardır:

1. Akan su ile temizleme: Akan suyun altında 2-3 dk yıkayarak kurumaya bırakabilirsiniz.

2. Deniz suyu ya da tuzlu suda temizleme: Taşlarınızı 1 gün deniz suyu ya da tuzlu suda bekleterek temizleyebilirsiniz. Örneğin mercan gibi zaten denizden gelen bir taşı deniz suyu ile temizlemek uygun bir seçenektir. Taşı temizledikten sonra bir kaç saat güneş ya da ay ışığında bırakmak taşın yeniden enerji dolmasını sağlar.

3. Toprağa gömerek temizleme: Taşınızı en az 1 gün toprağa gömerek bekletip negatif enerjilerden temizleyebilirsiniz. Taşınızı topraktan çıkardıktan sonra su ile yıkayabilirsiniz. Sonra kurumaya bırakabilirsiniz.

4. Tütsü ile temizleme: Bu yöntemde hava elementini kullanmış olursunuz. Yakacağınız tütsüyü doğal taşınızın etrafında dumanı temas edecek şekilde tütsüleyebilirsiniz. Tütsü bittiğinde taşınız da arınmış olacaktır. Sertlik derecesi düşük ve kırılgan taşlar için uygun bir yöntemdir. Tütsü bulunduğunuz ortamın enerjisini de temizleyecektir. Ancak astım hastaları dikkat etmelidir.

5. Mum ışığı ile temizleme: Bu yöntemde ateş elementinden faydalanmış olursunuz. Taşınızı mum ışığının çevrelediği şekilde yerleştirerek temizleyebilirsiniz. Kırılgan taşlar için uygundur.

6. Tuz lambası yöntemi: Himalaya tuz lambanız varsa doğal taşlarınızı lambanın yanına koyduğunuzda temizlenecektir.

Su ve toprak temizliği için taşın sertlik derecesi 7 ile 10 arasında olmalıdır. Örneğin, 10 sertlik derecesi elmastır. Kuvars grubu taşları ise 7'dir.

Temizleme işlemini kullanımınıza göre ayda bir ya da 3 ayda bir yapabilirsiniz.

Bazı taşlar ise temizlik gerektirmez. Sitrin, kiyanit ve azeztulit kendi kendini temizleyen taşlardır. Saydam kuvars ve karnelyan ise diğer taşları temizlenebilen taşlardır. Ancak bu amaçla kullanıldıklarında onların da temizlenmesi gerekir.

 

Doğal Taşlar Nasıl Kullanılmalıdır?

Doğal taş bilekliğimiz varsa imkanımız da varsa sol bileğimize takmalıyız. Çünkü sol alıcı tarafımızdır. Tıpkı kalbe giden damarın sol yüzük parmağımızda olduğundan dolayı evlilik yüzüğünün sol ele takılması gerektiği gibi. Bu yöntemle olumlu enejisi kalbimize daha çabuk ulaşıp daha etkili olmaktadır.

Bir Doğal Taş Bize İyi Gelmez İse Ondan Nasıl Kurtulabiliriz?

Öncelikle doğal taşımız iyi gelmedi diye onu çöpe atamayız. Onlar değerli oldukları için bu yanlış bir yöntemdir. Uygun bir yere, pek ayak basılmayan bir yere toprağa gömersek daha iyi olacaktır. Böylece uygun bir yolla enerjisi sizden kesilmiş olur ve başkalarını da etkilememiş olur.

PİEDRA’dan aldığınız tüm doğal taş ürünler enerji temizlikleri yapılıp negatif enerjiden arındırılarak ve el değmeden paketlenerek sizlere ulaştırılmaktadır. Lütfen siz de taşların verdiği enerjiden maksimum şekilde faydalanabilmek için düzenli olarak temizlik ve arındırma işlemlerini yapınız.


 
Etiketler: doğal taş, doğal taş bakımı, doğal taş temizliği, arındırma
Kasım 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR