ADIMIZ, ÇAKRALARIMIZ VE DOĞAL TAŞLAR

çakra

ADIMIZ, ÇAKRALARIMIZ VE DOĞAL TAŞLAR

 

Merhaba kıymetli PİEDRA dostları;

Adımız ve soyadımız bizim kimliğimizdir. Benliğimizdir. Bunun yanında ismimizin kişiliğimizi anlattığını ve hayatımızı nasıl şekillendirdiğini biliyor muydunuz?

Ad ve soyadımızdaki eksik harfler aslında bizim eksik yanlarımızı da yansıtıyor. Çakra kelimesini hiç duymuş muydunuz? İşte bu harfler aslında çakralarımızı anlatıyor. Çakralar bedenimizin parçalarından oluşur ve her çakranın karşılığı olan harfler vardır. Aynı zamanda da her çakranın doğal taşlar ile bağlantısı vardır. 

Haydi şimdi çakra, harfler ve doğal taşlar ilişkisine kısaca değinelim.Eğer ilginizi çekerse ileride daha derin analizler de yapabiliriz.

 A,J,S,Ş harfleri 1. Çakramız yani kök çakramızı anlatır. Rengi siyah ve kırmızıdır. Bu harflerinden biri ad ve soyadımızda bu harflerden hiç yoksa 1. çakramız düzensiz çalışır. Bu da bize köklenme sorunu, korkular, cinsellik sorunları ve hastalıkları getirebilir. İşte bu düzensizliği dengelemek için de doğal taşlar vardır. Kök çakranın doğal taşları arasında en bilinenleri obsidyen ve mercan taşıdır. Obsidyen taşı aynı zamanda başarı taşıdır. İş ve eğitim hayatımızda etkilidir. Özellikle siyah ve kırmızı renkteki taşlar dengelemekte ve olası sorunlarımızı önlemeye yardımcı olmaktadır. Bunun yanında dumanlı kuvars, kaplangözü de kullanılabilir. Sakinleştirici ve dengeleyici özellikleri vardır.

B,k,t harflerinden biri ad ve soyadımızda hiç yoksa 2. Çakramız yani sakral çakramız düzensiz çalışır. Sakral çakra karın bölgemizdir. Bu da bize karın bölgesi hastalıkları, ruhsal sıkıntılar, bereketsizlik, özgüven eksikliği getirebilir. Rengi sarıdır. Bunu dengelemek için özellikle sitrin taşı iyi gelmektedir. Sarı renkli doğal taşlar sakral çakramızı dengeler. Ruh sağlığımızı ve karın hastalıklarını örneğin apandisit, kist, bağırsak sorunları gibi rahatsızlıkları önlemede yardımcı olur. Böbrek rahatsızlıklarına da faydalı olduğu keşfedilmiştir.

 

C,Ç,L,U,Ü harflerinden biri ad ve soyadımızda hiç yoksa 3. Çakramız yani mide çakramız düzensiz çalışır. Bu da bize mide rahatsızlıkları örneğin reflü, gastrit, ülser gibi rahatsızlıklar getirebilir. Ayrıca yaşananlara karşı hazımsızlık, kabullenememe veya özgüven sorunları getirebilir. Rengi turuncudur. Bunu dengelemek için de özellikle turuncu akik taşı ve jasper taşı yardımımıza koşmaktadır. Diğer turuncu renkli doğal taşlar da kullanılabilir. Bu doğal taşlar aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir.

D,M,V harflerinden biri ad ve soyadımızda hiç yoksa 4. Çakramız düzensiz çalışır. Kalp çakramızdır. Bu da bize kalp ve kan dolaşımı sorunları, sevgi eksikliği, sevilmeme hissi, hissizlik, düzen sorunları getirebilir. Rengi yeşildir. Bunu dengelemek için ise yeşim taşı kullanılabilir. Pembe kuvarsın da kalp üzerinde olumlu etkileri keşfedilmiştir. Huzur verir, gerçek aşkı çeker. Ayrıca yeşim taşı bolluk bereket taşıdır. Bolluk çeker. Finansal hayatınızın da düzene girdiğini fark edebilirsiniz.

E,N,W harflerinden biri ad ve soyadımızda hiç yoksa 5. Çakramız düzensiz çalışır. 5. çakra boğaz çakramızdır. Boğaz ile ilgili sorunlar örneğin ses kısıklığı, faranjit, bademcik sorunları, akciğer sorunları, astım getirebilir. Ayrıca konuşma ve telaffuzda sıkıntılar, duyguları açamama, utangaçlık gibi sorunlar getirebilir. Ya az konuşuruz ya da çok konuşuruz. Rengi açık mavidir. Bunu dengelemek için de açık mavi doğal taşlar iyi gelecektir. Özellikle turkuaz, firuze taşları dengeleyebilir, ruh ve beden sağlığımızı korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda nazar taşıdır. Nazardan korur.

F,O,Ö,X harflerinden biri ad ve soyadımızda eksik olduğunda ise 6. Çakramız düzensiz çalışır. 3. Göz çakramızdır. Alın bölgemizdir. Bu da bize migren, sinirsel sorunlar, beyin hastalıkları, baş dönmesi, vertigo hastalığı getirebilir. Ayrıca sezgilerimiz ve algılarımız kapalı olabilir ve kötülüğü kolayca üzerimize çekebiliriz. Rengi indigo mavisidir. Bunu dengelemek için de lapis lazuli, akuamarin gibi indigo mavisi doğal taşlar tercih edilmelidir. Bunlar sezgilerimizi güçlendirir. Olası sağlık sorunlarımızı önlemeye yardımcı olur.

G,Ğ,Y,P harflerinden biri ad ve soyadımızda eksik olduğunda ise 7. Çakramız düzensiz çalışır. Tepe çakramızdır. Bu da bize algı bozukluğu, ruhsal sıkıntılar, ilahi olanla bağlantımızda sıkıntılar, konsantrasyon sorunu, motivasyon eksikliği getirebilir. Rengi mordur. Bunu dengelemek için de özellikle ametist taşı iyi gelmektedir. Ruh sağlığımızı düzenler, huzur verir ve algılarımızı açar.

H,Q,Z harflerinden ad ve soyadımızda hiç yoksa 8.çakramız düzensiz çalışır.Bu aura çakramızdır. Çekicilik sorunu, aşka hayatında sıkıntılar, durduk yere ayrılıklar getirebilir. Rengi pembedir. Bunu dengelemek için de pembe kuvars iyi gelmektedir. Auramızı korur ve güçlendirir. Bizi daha çekici ve dikkat çeken konuma getirir. Aynı zamanda huzur verir. Ruhumuzu dengeler.

I,İ,R harfleri ad ve soyadımız içinde hiç yoksa 9. Çakramız düzensiz çalışır. Bu da eterik beden çakramızdır. İlahi olanla bağlantımızdır. Ad soyadında bu harflerden 3 tane bulunan insanlar bu dünyaya bilgi aktarımı için gelmişlerdir. Rengi gold, gümüş ve bronzdur. Bu renk doğal taşlar örneğin hematit bu çakramızı düzenler ve algılarımızı açar.

Doğal taşlarınız ile sağlıklı, huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle...


 
Etiketler: çakra doğal taş adımızın anlamı
Kasım 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR